Årsbästa – och klart med ny tränare

Mattias Owen/TT

Publicerad 2021-06-10

Angelica Bengtsson. Arkivbild

För några dagar sedan bröts samarbetet med tränaren Peter Widén.

Sedan slog Angelica Bengtsson till med årsbästa, 4,66, i stavhoppstävlingen i Florens Diamond League-gala.

Nu står det klart att landslagskompisen Michaela Meijers tränare Gustaf Hultgren ska hjälpa Bengtsson i OS-förberedelserna. Det berättar hon för SVT.

Bengtsson, som stod utan tränare sedan Peter Widén tidigare i veckan valt att avsluta samarbetet, coachades tillfälligt av ryskan Svetlana Romanova i torsdagens Diamond League-gala. Det betalade sig i form av en delad fjärdeplats och nytt årsbästa på 4,66 i säsongens blott andra tävling för Bengtssons del.

Men framför allt med nya lärdomar.

– Helt okej. Jag fick lära mig mycket i dag. Jag hade möjlighet att ta hjälp av coacher som jag har enklare att kommunicera med på franska eller engelska. Men jag valde en rysk för jag var väldigt intresserad av att veta hur en rysk tränare ter sig. Jag lärde mig mycket i dag och ser det verkligen som ett framsteg inför OS, säger Angelica Bengtsson till SVT.

Får hjälp av rivalens tränare

Det är bara en och en halv månad kvar till OS i Tokyo. Efteråt avslöjade Angelica Bengtsson att hon med start i söndagens grand prix-tävling i Sollentuna, och fram till OS, kommer att tränas av landslagskompisen Michaela Meijers tränare Gustaf Hultgren. Därutöver kommer Yannick Tregaro, som tidigare tränat bland andra trestegshopparen Christian Olsson och höjdhopparen Emma Green, att hjälpa till.

Bengtsson verkar ta tränarskiftet med ro. Trots att det sker så nära inpå OS.

– Det är väldigt spännande, och någonting att tänka på. Det blir något att koncentrera sig på, i stället för att bara koncentrera sig på att vara nervös. Jag tycker att det är ett roligt äventyr just nu.

Därmed är det korta samarbetet med Svetlana Romanova över. Romanova tränar även Anzjelika Sidorova, den 29-åriga ryskan som tog hem segern i torsdagens tävling efter att som enda hoppare klarat 4,76. Hon klarade sedermera även 4,86 och 4,91, efter en rivning på vardera höjd.