MFF upp i serieledning efter Nalics fullträff

Tobias Wolf/TT

Publicerad 2021-05-24

Adi Nalic gjorde ett av Malmö FF:s två mål i 2–1-segern borta mot Örebro när MFF gick upp i serieledning i allsvenskan.

Först blev han uttagen i Bosniens landslag.

Sedan fick Adi Nalic chansen i favoritpositionen och hittade rätt direkt med ett drömmål.

Då bortabesegrade Malmö till sist Örebro med 2–1 och går till uppehåll som serieledare.

– Hur glad jag är? På en skala 1-10 skulle jag säga elva, säger Nalic till TT.

Malmö FF är nu uppe i fem raka matcher utan förlust, detta efter 1–3-smällen mot Djurgården – då Adi Nalic också blev målskytt. Men mot Örebro ledde hans fullträff till seger och då passerade MFF just Djurgården – och går upp i serieledning – dock med en match mer spelad när nu EM-uppehåll väntar.

Malmö kom till spel utan skadade stjärnduon Ola Toivonen och Anders Christiansen. Då fick Adi Nalic göra sin andra match från start i favoritpositionen – nummer tio-rollen bakom anfallaren Antonio Colak.

– Det är där jag alltid har spelat så det är min naturliga position. Det är där jag är som starkast, säger Nalic.

– Jag vill ha så mycket speltid som möjligt och spela vecka ut och in. Det är något jag strävar mot. Och i dag tycker jag att jag presterar mycket bra också.

Vackert mål

Den nyblivne bosniske landslagsmannen gav alltså gästerna en kanonstart. Efter två minuter drev Adi Nalic förbi ett par hemmaspelare och tryckte elegant in första målet från distans.

– Jag kommer in i en duell och håller på att förlora den, men vinner och driver vidare och skjuter utanför straffområdet mot bortre. Så det var ett bra mål, tycker jag, säger han.

Och tillägger lite senare:

– Det kunde blivit något mer mål. Men alla skott kan inte gå i mål, tyvärr.

23-årige Nalic tänkte säkert på när han kom fri efter en dryg halvtimme – men ÖSK-målvakten Bobby Allain sträckte ut och styrde undan hans luriga direktskott.

I stället kvitterade ÖSK-anfallaren Deniz Hümmet när han stötte in 1–1 förbi målvakten Marko Johansson. Men efter 75 minuter fick Erdal Rakip sista ordet när han behärskat och välplacerat satte slutresultatet 2–1 till gästerna.

TT: Du var besviken på din effektivitet senast - kändes det extra skönt att få visa upp ett sånt här drömmål nu?

– Det är klart alla spelare är besvikna när man har sådana lägen som jag fick mot Elfsborg och inte gör mål, svarar Adi Nalic.

Landslagsman

TT: Du fick nyligen veta att du är uttagen till Bosniens kommande träningslandskamper mot Montenegro och Danmark. Hur reagerade du när du beskedet?

– Jag blev jättestolt och glad och ringde upp mina föräldrar direkt. Man var otroligt stolt och glad. Jag är ju uppvuxen i Sverige och levt hela mitt liv här, sen har jag mina föräldrar som är där nerifrån. Så jag älskar Sverige och Bosnien lika mycket.

I Örebro slog mittfältsveteranen Nordin Gerzic på måndagskvällen rekord och har med 313 allsvenska matcher gjort flest genom tiderna i ÖSK.

Men hans Örebro är alltjämt näst sist i den allsvenska tabellen, med sju inspelade poäng. ÖSK öppnade allsvenskan mardrömslikt och var utan seger de fyra första matcherna.