Efter anmälningen – Cavani ber om ursäkt

Av: TT

Publicerad:
Edinson Cavani anmäldes till FA efter en kommentar på Instagram. Arkivbild.
Foto: Clive Brunskill/AP/TT
Edinson Cavani anmäldes till FA efter en kommentar på Instagram. Arkivbild.

Manchester Uniteds Edinson Cavani har anmälts till FA efter en kommentar i sociala medier. Nu uttalar sig Cavani själv.

"Det sista jag ville var att förolämpa någon", säger han.

Edinson Cavani blev stor matchhjälte i Uniteds seger mot Southampton under söndagen. Efter matchen publicerade han ett inlägg på Instagram. I ett svar på en kommentar till inlägget skrev Cavani "Gracias negrito". Ett uttryck som kan upplevas mycket förolämpande. Inlägget är nu borttaget.

Kommentaren har gjort att Manchester United-anfallaren har anmälts till det engelska fotbollsförbundet, FA. Han riskerar minst tre matchers avstängning om FA kommer fram till att kommentaren var rasistisk.

"Min kommentar var menad som en kärleksfull hälsning till en vän för att tacka honom för hans gratulation", säger Edinson Cavani i ett uttalande på klubbens hemsida.

"Det sista jag ville var att förolämpa någon. Jag motsätter mig rasism totalt. Jag tog bort inlägget så snart jag förstod att det kunde uppfattas på ett annat sätt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt".

Klubben skriver att de är övertygade om att det inte fanns något ont uppsåt bakom kommentaren.

"Edinson har bett om ursäkt för om någon tagit illa upp. Manchester United och alla våra spelare jobbar hängivet för att motverka rasism."

2011 dömdes Luis Suarez, då i Liverpool, till åtta matchers avstängning för att han använt samma fras mot Patrice Evra, som då spelade i United.

Publicerad: