Nihlstorp redo för comeback

Publicerad:
Uppdaterad:

Ishockey. Två missade matcher och nästan en vecka utanför isen. Mitt under brinnande SM-finalserie dessutom.

Nu pekar allt på att Växjös stjärnmålvakt Cristopher Nihlstorp gör comeback den femte finalen mot Skellefteå.

– Det har varit jättetufft att stå vid sidan om, men det känns bra att vara tillbaka.

Nihlstorp har gjort succé i slutspelet och är en stark bidragande orsak till att Växjö nådde SM-final. Väl där ledde han laget till seger i den första finalen, men fick bryta den andra matchen förra tisdagen efter att ha känt sig hängig.

Växjö mörkade till en början orsaken och eftersom Nihlstorp själv - med några få undantag - valt att nobba intervjuer under slutspelet har det fött spekulationer i att han skulle vara skadad.

På måndagen var han tillbaka i isträning och valde efteråt att ställa upp för media. Han medgav att det har varit tufft att stå vid sidan av.

"Har tagit på mig"

TT: Det verkar ha varit en rejäl förkylning?

– Den har tagit på mig, men jag vill inte prata så mycket om det som har varit. Nu ser jag framåt.

TT: Är du beredd att spela i morgon (läs: tisdag)?

– Jag tyckte det kändes rätt så bra på träningen, sedan får vi se hur tränarna formerar laget i morgon. Men som det känns nu är jag tillgänglig.

Tränaren Sam Hallam ville inte avslöja något, men var nöjd med vad han såg av Nihlstorp på träningen:

– Som vanligt såg det jättebra ut. Det såg ut som han har tränat och spelat hela tiden. Det var positivt.

Två titlar

Ersättaren Stefan Stehn har gjort bra ifrån sig, ledde Växjö till seger i den tredje finalen på bortaplan och gjorde en bra insats även i förlustmatchen i söndags. Men 31-årige Nihlstorp är med sin rutin och form en given etta om han är frisk.

Cristopher Nihlstorp fick sitt genombrott 2011 när han ledde Färjestad till SM-guld efter finalseger över just Skellefteå. I fjol blev han AHL-mästare med Texas.

– Det känns bra att man har varit i de här situationerna förut och man vet hur man själv som människa funkar och hur man ska tackla saker och ting. Det är bra att ha med sig, sade han.

TT: Vad är viktigt för dig nu när du har varit borta ett tag?

– Det är väl att få i gång kroppen och knoppen så att man verkligen slår på alla cylindrar.

Efter fyra raka bortasegrar i finalserien är det Växjö som har bortaplansfördel på tisdagen. Tränaren Sam Hallam om alla bortasegrar:

– Det kan kanske handla om förväntningarna på sitt egna spel. Man är nöjd med lite mindre på bortaplan. Sedan har det blivit så att bortalaget har tagit ledningen i varje match. Men det är svårt att förklara. Jag är övertygad om att vi kommer att möta ett Skellefteå som är mycket bättre i match fem än tidigare.

TT

Publicerad: