Dahlkvist ställs mot gamla klubben

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Fotboll. När fotbollssäsongen började drömde Lisa Dahlkvist om att leda Kif Örebro i Champions League. Nu kan hon i stället slå ut klubben ur turneringen.

Örebro drogs mot Dahlkvists nya klubb Paris Saint-Germain när åttondelsfinalerna i Champions League lottades.

Dahlkvist flyttade inför säsongen tillbaka till uppväxtstaden Örebro och föreningen där hon slog igenom, som en förstärkning inför höstens Champions League-spel. Men så blev Dahlkvist i somras klar för franska PSG där även Caroline Seger och Kosovare Asllani spelar, och nu ställs klubbarna mot varandra.

– Det var en chans på sju att det skulle inträffa. Örebro är min uppväxtstad och att få komma hit och spela Champions League är förstås jättekul, säger Dahlkvist till na.se.

– Det är väl inte direkt en fördel för oss att hon har spelat med oss en hel vår och känner till så pass mycket, säger Örebro-försvararen Marina Pettersson Engström till TT.

Hoppas på storpublik

– Det är ju en speciell situation, men det är jätteroligt. Förhoppningsvis kan det locka mer publik.

PSG spelade och förlorade finalen i Champions League mot Frankfurt förra säsongen. För Örebro är det första gången man är med i turneringen.

– Det blir tufft. Inte svårt, men tufft. Det handlar om två matcher då du ska få ihop det. Förhoppningsvis kan vi vara i så bra form att vi kan skrälla, säger Pettersson Engström.

Först lottades Örebro mot det nyblivna svenska mästarlaget Rosengård, men reglerna säger att lag från samma nation inte kan mötas så tidigt i turneringen.

Rosengård får i stället möta italienska Verona, som har svenska målvakten Stephanie Öhrström i laget.

Lindahl mot Fischer

Lotta Schelins Lyon vann Champions League två år i rad 2011 och 2012, men har de två senaste åren åkt ur redan i åttondelarna. Den här gången är det CL-debuterande Atlético Madrid som står för motståndet.

Ytterligare en åttondelsfinal har stora svenskintressen - Hedvig Lindahls engelska klubb Chelsea ställs mot Nilla Fischers Wolfsburg.

Åttondelsfinalerna spelas 11-12 november, med returer en vecka senare. Kif Örebro, som var oseedat inför lottningen, börjar hemma medan Rosengård spelar sin första match på bortaplan i Italien.

TT

Publicerad: