TT-Sport

"Bekymmersam prognos" för Jönsson

TT-SPORT

Skidor. Emil Jönssons start i skid-VM är mycket oviss.

Med tre dagar kvar till VM-sprinten konstaterar landslagsläkaren Per "Pliggen" Andersson att Jönssons skadeprognos är "bekymmersam."

När världseliten i längdskidor började samlas i Falun var Emil Jönsson fortfarande kvar i Östersund, där han ådrog sig en skada i höger ben under lördagens kvartsfinal i VM-genrepet i klassisk sprint.

Delar av landslagets medicinska team jobbar för att försöka få Jönsson skadefri till torsdagens VM-sprint.

"Under söndagen genomgick Emil två undersökningar. Dels en magnetkameraundersökning och dels en ultraljudsundersökning. Skadan är lokaliserad. Det rör sig om en bristning i höger ljumske, vilket i sig är en allvarlig diagnos", säger landslagsläkaren Andersson i ett pressmeddelande.

"Men loppet är inte kört för Emil. Det råder inga som helst tvivel om att rehabiliteringen gör honom gott och att han på ett par dygn tydligt förbättrat sin rörelsefunktion. Emil kunde under måndagen till exempel utföra viss fysisk aktivitet såsom att trampa testcykel."

– Vi har fortfarande inte gett upp hoppet om att Emil ska kunna tävla på torsdag, säger förbundskapten Rikard Grip till TT.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport