Bråk i massor när Luleå kvitterade

Publicerad:
Uppdaterad:

Ishockey. Slagsmålen avlöste varandra när Luleå kvitterade i kvartsfinalserien mot Frölunda på lördagen.

– Det är slutspel, sade Per Ledin, Luleås tuffing efter 2-1-segern.

Luleå gjorde det trångt, mycket trångt, för Frölundaspelarna att få utrymme för det snabba passningsspel som förde göteborgarna till tabelltoppen i grundserien.

Den andra kvartsfinalen mellan lagen slutade med en Luleå-seger, 2-1, och samtliga av matchens mål gjordes vid numerära överlägen.

I sista perioden utbröt ett storslagsmål med ett 15-tal spelare inblandade i olika grupper. Efter slutsignalen utbröt ytterligare ett.

– Det är två heta lag som vill vinna. Vi får gilla läget, och jag tycker mina spelare är bekväma i det, sade Roger Rönnberg, Frölundas tränare.

– Vi visste att Luleå skulle vara på tå, det var ingen överraskning. Men vi måste hålla oss kalla så att vi får plats för vår skridskoåkning och vårt passningsspel. Och så får vi inte dra på oss så mycket utvisningar.

Tre matchstraff

Domarna dömde ut tio tvåminutersutvisningar i slutrundan, plus tre matchstraff som drabbade Frölundas Mathis Olimb och Pontus Widerström och Luleås Per Savilahti Nagander.

Frölunda hamnade under press redan från matchstarten. Luleå var hetare och var först på pucken i stort sett matchen igenom.

Norrbottningarna spelade fysiskt och aggressivt och störde Göteborgslaget över hela banan.

– Vårt mål är att spela offensiv hockey, rakt och enkelt, sade Per Ledin.

Tacklingen på Cam Abbot och den hjärnskakning som blev följden i den första kvartsfinalen i torsdags låg som en skugga över isen i Luleå på lördagen.

Tvillingbrodern Chris var stekhet och fick bytas ut som tekare redan vid första nedsläpp.

Abbots revansch

I mittrundan blev Luleås lagkapten utvisad och fick från båset se Mattias Janmark kvittera till 1-1 för Frölunda efter 16 minuter, med Göteborgarnas tredje skott mot mål i perioden.

Men Chris Abbot kunde revanschera sig i tredje perioden när han tillsammans med Johan Harju spelade fram pucken till Chad Billins som kunde dundra in 2-1 i numerärt överläge.

På måndag spelas kvartsfinal nummer tre mellan lagen i Göteborg.

– Det ska bli jäkligt kul. Jag älskar Scandinavium, sade Per Ledin.

TT

Publicerad: