Två mål av van Persie gav tre poäng

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Stockholm. Robin van Persies dubbel gav Manchester United tre poäng och den femte raka segern i Premier League.

Den skrevs till 2-1 och kom borta mot Southampton på måndagen.

Efter den synnerligen tröga ligastarten har Louis van Gaals nya United-bygge börjat producera ordentligt. Bortasegern över Southampton innebar ett kliv förbi både Southampton och West Ham upp till tredje plats i tabellen.

Southamptons försvarare Jose Fonte gav Robin van Persie och Manchester United en tidig julklapp. Fontes bakåtpassning i elfte minuten var alldeles för lös och van Persie hann före målvakten Fraser Forster och rullade in 1-0. Kvitteringen kom i den 31:a minuten då Southamptons store italienare Graziano Pelle tryckte in bollen i nättaket bakom David De Gea.

Men van Persie var inte färdig med målgörandet. I den 71:a minuten mötte han Wayne Rooneys långa frispark med vänsterfoten och stötte bollen förbi Forster till 2-1. Det var hans sjätte ligamål i höst. Nederländaren blev sedan bryskt nergjord i slutminuterna av Sadio Mane, som dock klarade sig undan med gult kort.

Det var Southamptons andra hemmaförlust under nye succémanagern Ronald Koeman. För van Gaals United var det den andra raka bortasegern - och andra borta totalt.

TT

Publicerad: