Gretzer tror på "RGB" i final

Caen. Fyra ekipage når hoppfinalen i ryttar-VM.

Vilka?

TT vände sig till Radiosportens expertkommentator Maria Gretzer för ett stalltips - och hon tror på Rolf-Göran Bengtsson.

Gretzer har har en lång karriär bakom sig som elitryttare på internationell nivå och var för några år sedan förbundskapten för hopplandslaget. Hon tror att Rolf-Göran Bengtsson når finalen.

– Casall har sett grym ut, jag tror att han grejar det, säger Gretzer.

Här pekar hon ut de främsta konkurrenterna:

Beezie Madden, USA, på Cortes "C".

– Hon leder och hennes häst har sett grym ut. Finns ingen annan i startfältet som det ser så lätt ut för. En maskin som går in på banan och visar de andra hur man ska rida och så kommer de andra in och kämpar. Hon är nog också en av de få som är lika iskalla som Rolf är. Hon är totalt i avsaknad av nerver. Hon var dessutom i final i Aachen 2006 och har gjort det förut. Henne tror jag stenhårt på.

Patrice Delaveau, Frankrike, på Orient Express.

– Jag tror fransmännen får med honom. Han retar sig naturligtvis på nedslaget i torsdags, men jag tror att han kan hålla ihop det. Han har gjort det förut.

Sören Pedersen, Danmark, på Esperanza de Rebel.

– Jag har en outsider i honom och tror lite på det. Han har ju inte rört en bom än och hästen har jättekapacitet. Frågetecknet är om han kan hålla sig felfri i två rundor.

Daniel Deusser, Tyskland, på Cornet d'Amour.

– Jag har haft honom länge som en av de fyra att rida finalen och han har ju fortfarande chansen. Gör han inte några fler misstag som ryttare tror jag inte att han river mer.

TT:s utsände

Publisert: