Oavgjort - trots stor dominans

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Dominant i 90 minuter.

Ändå lämnade Djurgården den fotbollsallsvenska säsongsavslutningen med endast en poäng.

– Den här gången fick vi oavgjort, vid andra tillfällen har vi förlorat, sade tränaren Per Olsson efter 1-1 mot IFK Norrköping.

Statistiken gav en tydlig bild av Djurgårdens övertag hemma mot IFK Norrköping:

24-3 i totala avslut.

9-2 i avslut på mål - varav en boll som Andreas Johansson, i karriärens sista match, nickade i ribban.

– Matchen såg ut som många andra har gjort här på Tele2 Arena under säsongen. Vi har haft stort övertag, både i bollinnehav och avslut, men ofta har vi hamnat i ett tidigt underläge och fått jaga efter det, sade tränaren Per Olsson.

Det var precis vad som hände under lördagen.

Tidig uppförsbacke

Gästerna satte 1-0 redan i den fjärde minuten.

Högerbacken Linus Wahlqvist skickade in ett långt och högt inlägg mot en ensamstående Alhaji Kamara. Anfallaren vann duellen med Fredrik Stenman och använde huvudet för att få bollen in bakom målvakten Kenneth Høie.

Uppförsbacke - igen - för Djurgården.

– Klart att det var frustrerande, sade Olsson.

– Samtidigt tycker jag att vi gjorde en så pass bra match att vi kunde gå härifrån med positiv känsla. Men med så många chanser som vi lyckades vända fram ska vi avgöra matchen.

"Öppna chanser"

Efter Kamaras mål skapade hemmalaget 11 avslut, varav fem träffade målet, fram till paus.

Ändå dröjde det till 61:a minuten innan dominansen renderade i en kvittering.

Stefan Karlsson skickade in ett lågt och hårt inlägg som efter ett par studsar hittade fram till Martin Broberg. Mittfältaren tvekade inte, utan drog till direkt och fick in 1-1-bollen bakom Marcus Sahlman.

– Vi hade några otroligt öppna chanser, och det är klart att vi gärna ville vinna matchen men så här i efterhand hade det ändå inte inneburit att vi hamnat bland de sex bästa eftersom Örebro vann, sade Olsson.

– Men vi lyckades i alla fall hålla Åtvidaberg bakom oss.

"Perfekt avslutning"

För Andreas Johansson, som byttes ut med två minuter kvar att spela och därmed fick ta emot en varm hyllning av de 10 109 åskådarna, väntar nu en framtid utan fotboll.

– När jag blev utbytt visste jag att det var sista gången jag var på en fotbollsplan. Det var väldigt tufft, måste jag säga. Har älskat varje minut av min karriär, sade han och grämde sig lite över nicken i ribban.

– Jag var sjukt sugen på att göra mål. Hade jag hängt och vi hade vunnit - det hade varit en perfekt avslutningen.

TT

Publicerad: