TT-Sport

Skräll av Johanna Lindqvist i Paris

TT-SPORT

Stockholm. Lönshults Danne och Johanna Lindqvist är vinterns svenska ekipage i Paris. I storloppet Prix de Paris på Vincennes blev det en överraskande andra plats och 950 000 kronor i prissumma.

– Otroligt kul, det här är det största jag upplevt, säger Johanna Lindqvist till TT.

Segern i styrkeprovet Prix de Paris över 4 125 meter gick till storfavoriten Prince Gede med Thierry Duvaldestin i sulkyn. Han avgjorde enkelt efter ett starkt slutvarv och segrade på 1.15,2. Men bakom vinnaren levererade tioårige Lönshults Danne en fantomspurt och gick från sista till andraplats.

– "Danne" var fantastisk bra och fastän vi inte vann så bjöd jag på en liten segergest när vi passerade mållinjen. Att vara tvåa i ett sånt här lopp är det största jag varit med om, säger en mycket glad Johanna Lindqvist.

Pappa Anders, som tränar Lönshults Danne, var också väldigt lycklig.

– Jag tror mest han var chockad, han var ju i Sverige och pratade lite konstigt när han ringde till mig efter loppet, säger Johanna och skrattar.

Lönshults Danne var en rätt så bra travare i Sverige där han bland annat vann två lopp på V75. I februari 2006 flyttades hästen till Frankrike och Anders Lindqvist där han bara vunnit fem gånger men sprungit in över 2,5 miljoner kronor.

– Han är så enkel att köra och jag valde att lägga mig invändigt för att om möjligt passera några på upploppet. Men i sista sväng var ju alla trötta medan "Danne" kändes hur pigg som helst och över upploppet gick det undan.

Johanna Lindqvist, 32, har bott över tio år i Frankrike där pappa Anders är tränare. Hon arbetar för tillfället hos Philippe Allaire och får ofta chansen att köra lopp. Totalt har hon tagit över 80 segrar i Frankrike.

– Jag trivs jättebra hos Allaire och lär stanna kvar. Visst funderar man på att bli proffs och ha ett eget stall men det lär dröja.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport