Stålbad i förlusttyngt Frölunda

Publicerad:
Uppdaterad:

Göteborg. Elitserieklubben Frölunda måste genomgå ett ekonomiskt stålbad om siffrorna ska kunna komma i balans.

Målsättningen från i våras att klara plus minus noll i år har kommit rejält på skam. Prognosen för 2011-2012 visar på 20-25 miljoner kronor back för ishockeyklubben.

"Vi måste gasa och bromsa samtidigt", säger Mats Grauers, Frölunda HC:s ordförande, i ett pressmeddelande.

Vid en presskonferens i Göteborg presenterade styrelsen vad man kallar en mycket stram ekonomisk plan för resterande del av innevarande säsong liksom inför nästa säsong. Det handlar om att kraftigt minska kostnaderna och samtidigt öka intäkterna.

Enligt Mats Grauers ska detta inte påverka de sportsliga ambitionerna. "Vi kommer inte", säger han, "att göra avkall på den sportsliga målsättningen".

Om den plan som styrelsen enats om fungerar är målsättningen att klubben ska nå ett nollresultat säsongen 2012/2013.

Grauers noterar att publiken har vänt åter till Scandinavium och att snittet har ökat till 10 000 per match och han konstaterar att klubbens partners är mer intresserade av Frölunda än på länge. När det gäller spelarkontrakten så är 19 klara för nästa säsong.

Den svåra ekonomiska kräftgången är en direkt följd av de senaste årens förluster. I fjol gick klubben 29,5 miljoner kronor back och den sammanlagda förlusten de senaste två åren uppgår till 40 miljoner.

TT

Publicerad: