Färjestadtränare dömer ut domarnivå

Publicerad:
Uppdaterad:

Göteborg. Färjestad vände till seger med 3-1 mot Frölunda och tog sin första seger i SHL - trots 47 utvisningsminuter.

Efteråt var Färjestads tränare Leif Carlsson mycket kritisk mot domarnas nya, strängare bedömningsnivå.

Färjestad hade bara en poäng med sig från ligans två första omgångar, och fick en jobbig start även på torsdagen. Efter 7.36 fick Karlstadlaget två spelare utvisade i samma situation. Den chansen missade inte Frölunda. John Klingberg, fri i utmärkt läge, sköt 1-0 efter 8.20.

Frölunda var något bättre i första perioden. Men i den andra var Färjestad både kvickare och hetare. Lagkaptenen Rickard Wallin kvitterade, i numerärt underläge, när han snappat upp en puck som studsat på Frölundas målbur.

Efter 16 minuter i andra perioden utbröt ett större gruff, med rätt många utvisningsminuter som följd. Färjestadbacken David Liffiton, som gjorde sin första SHL-match, fick 5 minuter och matchstraff. Frölunda fick tre minuter i numerärt överläge - utan resultat.

– Vi började matchen bra. Sen får vi inte till det i powerplay, som alla ser. Det är där nånstans som framtidstron sugs ut killarna, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

I stället gjorde Christian Berglund 2-1 för Färjestad på ett straffslag efter 10.30, där han lurade ner Frölundas målvakt Lars Johansson.

Vid 15.03 slog Rickard Wallin till igen framför mål. 3-1 till Färjestad hade känts avlägset i första perioden, men Wallins lag hittade rätt efter hand och vann välförtjänt.

– Vi sa att det viktigaste i den här matchen var att spela som ett lag och göra en bättre insats lagmässigt över 60 minuter, säger en glad Rickard Wallin när han intervjuas av SVT efter matchen.

Det gick bra med den ambitionen. Men att hålla sig borta från utvisningsbåset, det gick mindre bra.

– Vi hittar inte riktigt nivån. Vi får bryta ner det och lära oss av situationen. Det är inte hållbar med så här mycket utvisningar, säger Wallin till SVT.

Färjestads tränare Leif Carlsson tycker att domarnivån hamnat helt fel.

– Jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt. De nya tolkningarna vi fått in kommer att förstöra hockeyn. Det blir löjligt till slut. Publiken kommer inte att tycka om det, dundrar Leif Carlsson efter Färjestads seger mot Frölunda.

TT

Publicerad: