Islanders slog mästarna

TT-SPORT

Ishockey. Patric Hörnqvist var tillbaka på isen efter att ha missat de senaste sex NHL-matcherna på grund av en hjärnskakning.

Men hans Pittsburgh förlorade mot New York Islanders med 3-5.

Hörnqvist, som har gjort 13 poäng på 16 matcher i höst, noterades för en assist.

Brooklyn-laget ledde med 3-0 efter två perioder, men hemmapubliken vågade inte ta ut segern i förskott. De är vana vid att se sitt lag tappa ledningar i slutet på matcher och det såg ut att bli en likadan thriller mot de regerande mästarna. Pittsburgh utjämnade till 3-3 i den sista perioden och matchen såg ut att gå till förlängning. Men med bara 27 sekunder kvar av matchen gjorde Islanders Anders Lee 4-3 och Nikolaj Kuljemin satte bara några sekunder senare det slutliga 5-3-målet i tom kasse.

Målvakten Jhonas Enroth gjorde sin fjärde match för säsongen, den första på en månad, när Toronto gästade Calgary. Han fick en tuff start, Calgary gjorde mål efter bara 19 sekunder och utökade till 2-0 bara 30 sekunder senare. Men efter att ha släppt in ett tredje mål i slutet av första perioden spikade Enroth igen. Toronto sköt 39 skott på Chad Johnson utan att lyckas göra mål och Calgary vann därmed med 3-0.

TT