Offensiv Froome utökade ledning

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Cykel. Visst, Peter Sagan vann sin andra etapp i årets Tour de France.

Lika stor vinnare var ändå tvåan Chris Froome - som utökade sin ledning i totalställningen.

– Det var galet, säger Sagan enligt BBC.

Med 13 kilometer kvar av den 162,5 kilometer långa elfte etappen i Tour de France kom attacken. Britten Chris Froome, i den gula ledartröjan, och Peter Sagan, i den gröna poängtröjan, chockade resten av klungan med en utbrytning. Tillsammans med varsin stallkamrat höll de försprånget hela vägen över mållinjen i Montpellier.

– Jag sa till de andra: "vi är för starka, de kommer inte att fånga oss". Så vi drog på rejält. Sådant går inte att planera, det bara händer, säger Peter Sagan enligt BBC.

Slovaken Sagan vann sprinten och har därmed en rejäl ledning i poängställningen, där han med 309 intjänade poäng har skaffat sig en 90 poäng stor marginal ner till jagande Mark Cavendish.

– Shit happens. Jag fick åtminstone inte stryk i sprinten, det är det enda jag kan ta med mig från det. Jag fick problem med cykeln och kunde inte komma i kapp. Men all heder åt dem, det är bra för tävlingen när både den gröna och gula tröjan är där framme, konstaterade Cavendish.

Britten Froome var nog lika glad som Sagan. 31-åringens ledning i den totala ställningen utökades med tolv sekunder, vilket ger honom 28 sekunder ner till tvåan Adam Yates, 31 till Dan Martin och 35 till Nairo Quintana.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN