Ilska i bottenlaget Rögle

TT-SPORT

Ishockey. Rögle ligger sist i SHL efter 2-3-förlusten i bottenmötet med Leksand.

Efter matchen kom reaktionen i Rögles omklädningsrum. Vrålande spelare hördes långt utanför den stängda dörren.

– Det här är inte acceptabelt. Då måste vi spelare prata klarspråk med varandra, sade en gråtfärdig Christopher Liljewall, Rögles lagkapten.

Tre mycket viktiga poäng stod på spel när bottenlagen Rögle och Leksand möttes. Rögle hade inför den här matchen förlorat åtta av de nio senaste matcherna. Inte undra på att självförtroendet inte var på topp.

Det märktes på flera sätt denna kväll på Röglespelarna, som bland annat fick alltför många onödiga utvisningar. Bland annat fick laget tre lagstraff.

– Så får det inte gå till i säsongens viktigaste match, suckade Christopher Liljewall.

Hans tränare Anders Eldebrink var ännu hårdare i den interna kritiken:

– Man kan undra om inte spelarna i laget pratar med varandra. Hur svårt kan det vara att byta rätt?

Utvisningar avgjorde

Rögle fick en smakstart när de tog ledningen med 1-0 efter bara 1.35. Visserligen kvitterade Leksand till 1-1 i början av andra perioden. Men då spelade Rögle riktigt bra och pressade Leksand fram tills utvisningarna avlöste vandra och Leksand kunde ta över matchen.

I början av tredje perioden fick Rögle, i ställningen 1-1, tre utvisningar i rad. Leksand gick då till ledning med 3-1 och Jon Knuts hade också pucken i nät som kunde betytt 4-1, men målet blev bortdömt. I stället reducerade Rögles Ludvig Rensfeldt till 3-2 och Leksand höll på att tappa matchen. LIF-tränaren Per-Erik Johnsson om situationen:

– Då kände jag att det var som vanligt. Vi hade inte marginalerna på vår sida.

Rögles Anders Eldebrink svarade:

– Samma med oss.

Per-Erik Johnsson kontrade med ett leende:

– Det är kanske därför vi ligger där i tabellen.

Intern kritik

Samtidigt som det finns flera ljusglimtar i Leksand brottas Rögle med stora problem. En redan mycket lång skadelista fick nu påfyllning av Daniel Widing. Men Anders Eldebrink signalerar om betydligt allvarligare problem i laget.

– Det är oroväckande att de äldre och etablerade spelarna viker ner sig. Det är ju de som ska kliva fram och lyfta de yngre. Så är det inte nu, sa Anders Eldebrink, med skärpa och får medhåll av sin lagkapten Christopher Liljewall:

– Det är helt rätt. Nu måste vi som är mer rutinerade ta ansvar och spela för det som vi har på brösten och inte på ryggen.

TT