Palushaj i centrum när Brynäs vann

TT-SPORT

Ishockey. Brynäs Kevin Clark firade hattrick mot Örebro.

Men det var Aaron Palushaj som satte extra guldkant på nyårspartyt i Gavlerinken med sitt 4-3-mål i förlängningen.

– Jag ville kasta in hjälmen på isen för att hedra honom (Clark) men det går ju inte, säger Palushaj.

Att just Örebro besegrades är ingen jätteskräll då laget så här långt bara har tre bortavinster, den senaste togs för två och en halv månader sedan, mot HV71 den 19 oktober.

Något som såklart har skapat frustration.

Så när Palushaj försökte skämta med Tylor Spinks på väg ut i spelargången efter första perioden blev det gruff och knuffar innan en funktionär ställde sig emellan.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag sa någonting i stil med att du är lik din (tvilling)brorsa. Lite på skoj bara men han blev jättearg och ville ta en fajt där och då. Jag sade nej för jag ville spela klart matchen, säger Palushaj med ett skratt.

Gillar att skämtas

– Jag blev mest paff över hans reaktion faktiskt. Jag ville ju inte slåss i spelargången när hälften av fansen inte ens kan ha kul åt fajten. Jag gillar att skämtas lite under matcherna, det hör till och är inget att bli så arg för. Men han kanske hade en dålig dag.

Jo, Tylor Spinks hade väl det, trots sin kvittering till 1-1 i första perioden.

Kevin Clark hade då inlett matchen med ett stenhårt skott i mål redan efter 17 sekunder.

I slutet av andra höll sig Clark framme igen och avslutade påpassligt efter en fin passning in i slottet från Aaron Palushaj.

Och när Moralånet Viktor Amnér precis gjort 3-2 för Örebro i början av tredje hann det bara gå 26 sekunder innan Clark krutade in en till nyårsraket och därmed fullbordade sitt hattrick.

Tremålsskytten ville inte säga så mycket om sig själv eller sina mål.

– Jag är inte den typen av person som gillar att framhäva mig själv, konstaterade han kort.

Men Aaron Palushaj berömmer gärna sin lagkamrat:

– Han har bra skott, är spelintelligent, hittar luckor att ta skott ifrån och när han kommer under skinnet på motståndarna på det här intensiva sättet, då är han livsfarlig, säger Palushaj som även noterade för en viktig detalj i kanadensarens utrustning:

– Handskarna! "Clarkie" fick nya handskar inför matchen så nu måste vi göra rum i budgeten så att han kan få det varje match. Han gillar när de är hårda och nya, skjuter hårdare då.

Förlängde Brynäs hemmasvit

Nu räckte varken handskar eller hattrick till seger vid full tid då Johan Wiklander tvingade fram en förlängning.

Väl där avgjorde Aaron Palushaj efter en fin passning från Jacob Blomqvist rätt på amerikanens blad.

Kevin Clark var tacksam för segermålet men grämde sig ändå över att Örebro fick en poäng med sig från Gävle.

– Det är frustrerande att ge upp ledningen tre gånger om och på hemmaplan dessutom. Det är poäng som kan visade sig bli avgörande i slutet av säsongen.

TT