Bibic kylig mot förra lagkamraterna

TT-SPORT

Ishockey. Almen Bibic hade ännu inte gjort mål sedan flytten till Linköping.

Det första kom på annandagen - mot förra klubben.

– Jag visste att om jag gör mål mot Rögle ska jag inte åka runt och fira, sade Bibic till C More.

Han höll sitt ord.

När Linköpingsbacken gjorde 4-1 och satte punkt för en lysande andraperiod för bortalaget så var firandet av subtil karaktär.

– Jag ville egentligen åka runt hela isen och fira, men samtidigt ville jag visa respekt för min gamla klubb då jag haft en väldigt god tid här. Jag försökte mest hålla mig kylig och kolla ner i den kalla isen, sade Almen Bibic till C More efter att hans Linköping vunnit

Det började dock allt annat än optimalt för bortalaget, som till en början lyste röda av julilska. Innan det ens hade gått en minut av bortamötet med Rögle hade man tagit två utvisningar.

Rögle, som därmed fick nästan två minuters spel i fem mot tre, tackade och tog emot genom att också utnyttja övertaget.

När LHC svarade med att ta ännu en utvisning såg matchen ut att kunna bli en riktigt jobbig affär för gästerna.

Det skulle dock vända väl när man lagt den inledande utvisningskavalkaden bakom sig. Kvittering i första perioden följdes av både 2-1 och 3-1 i andra innan Bibic klev in i handlingarna.

I sista perioden var det dags för ny utvisningsfest när Rögle ännu en gång fick spela fem mot tre, men som bara sekunder senare blev fyra mot tre efter ännu en utvisning.

När man väl hittade en replik var det i spel fem mot fem, och Lucas Elvenes som stod som målskytt. Ett tröstmål både för Elvenes, som gallrades bort i sista skedet från den svenska JVM-truppen, samt för tabelljumbon Rögle som fortsatt har det svårt på hemmaplan.

TT