Larsson: "Pratar aldrig med Zlatan"

Publicerad 2016-12-23

Fotboll. På Boxing Day, annandagen, blir fotbollen en familjeövning i England.

Men på Old Trafford lär det inte bli särskilt familjärt för varken David Moyes eller Sebastian Larsson.

– Jag pratar i princip aldrig med Zlatan utanför fotbollen, säger Sunderland-mittfältaren inför mötet med Manchester United.

Fotbollen är en sport för folket - och på julen är folket ledigt. Boxing Day-fotbollen, britternas egen annandagstradition, är en viktig del av julfirandet på ön och en chans för lediga familjer att tillsammans gå och kolla på fotboll. Men familjeband är som bekant inte alltid harmoniska och för två personer blir det ett speciellt möte.

Sebastian Larsson, som har kämpat sig tillbaka till speltid i Sunderland, återförenas med sin gamle landslagskollega Zlatan Ibrahimovic, numera stjärna i Manchester United, på Old Trafford.

Pratar inte utanför fotbollen

Men det blir inget kramkalas.

– Pratar jag med honom varje dag? Nej, jag pratar i princip aldrig med honom utanför fotbollen, men det är kul att se honom i Premier League, säger Larsson till Chronicle Live.

Med det sagt så är det knappast som att det finns något agg mellan spelarna.

– Jag tror alla ville se honom komma hit och med 16 mål går det ju inte alls dåligt. Jag har spelat mot honom på träningar, men aldrig i en tävlingsmatch. Han är utan tvekan en av de bästa spelarna jag har spelat med.

"The Chosen One" återvänder

Ett klart tyngre möte kommer också att ske på måndagen. David Moyes, Sunderlands tränare, gör sin första match på Old Trafford sedan han fick sparken från Manchester United i april 2014 efter bara ett år på tronen.

– Jag blev definitivt orättvist behandlad. Andra tränare har kommit och gått, och det har inte gått bra för dem heller. Jag tror att det hade blivit likadant med vem som än hade tagit över efter Sir Alex Ferguson, oavsett om det hade varit José Mourinho, Carlo Ancelotti, Jürgen Klopp... eller David Moyes, säger tränaren till lokalradion Sun FM.

TT

Följ ämnen i artikeln