Monaco franska mästare – i praktiken

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN

TT-SPORT

PSG:s dominans i Ligue 1 är – i praktiken – över.

Men trots att Monaco med all säkerhet blir franska ligamästare efter kvällens 4–0-seger mot Lille ligger klubbens tränare lågt.

– Ingenting är klart, säger Leonardo Jardim.

I fyra år har Paris Saint-Germain dominerat fransk fotboll och tagit titeln varje säsong sedan 2013.

Men utan Zlatan Ibrahimovic i laget har det gått tyngre. Nu står det, nästintill, klart att Monaco blir de nya mästarna för första gången sedan 2000.

Monegaskerna har två matcher kvar att spela – en mer än PSG – och ligger tre poäng före tvåan. Lägg där till ett ointagligt försprång i målskillnad.

Detta är förutsättningarna efter kvällens omgång där PSG bortaslog Saint-Etienne med 5–0 och Monaco vann sin tionde raka ligamatch via 4–0 hemma mot Lille.

Omöjligt uppdrag för PSG

Kvällens trepoängare kom till efter två mål av Radamel Falcao, ett av Bernardo Silva och ett självmål.

Det som krävs för att PSG mirakulöst ska gå om Monaco är alltså, förutom seger i sista omgången för Paris-laget, två förluster för serieledarna.

Dessutom måste PSG ta in en målskillnad på 17 mål.

– Ja, vi är nära nu. Men ingenting är klart. Detta var en viktig seger, precis som de nio tidigare. Men å andra sidan finns det ett annat lag som fortsätter att vinna (PSG). Därför ber vi fansen att komma och stötta oss även på onsdag, säger Monacos tränare Leonardo Jardim enligt L’Equipe.

På onsdag tar Monaco emot Saint-Etienne. Med största sannolikhet får klubben då fira sin åttonde titel i Ligue 1 hemma på Stade Louis II.

Publicerad: