Ovan laddning gav ett nedslag

Publicerad:
Uppdaterad:

Lexington, Kentucky. Helena Lundbäck VM-laddade i domstol. Men väl på plats i ryttar-VM blev det bara ett nedslag med Erbblume i tidshoppningen.

För Malin Baryard-Johnsson på Actrice blev det två bommar.

Den sista civilrättsliga striden om förra topphästen Madick gjorde att Helena Lundbäck missade inledningen på VM i Kentucky. I stället fick Malin Baryard-Johnsson ta över förberedelserna med Lundbäcks VM-häst Erbblume.

– Det var väl inte världens bästa uppladdning. Jag hade hellre varit här med gänget, sade Lundbäck.

Men Baryard-Johnsson hade gjort ett bra jobb. Det blev bara ett nedslag för Lundbäck och Erbblume i tidshoppningen, den inledande delen i hoppningen.

– Malin tyckte om "Blomman", sade Lundbäck.

För Baryard-Johnsson på Actrice blev det två bommar. Det trots en blöt väckarklocka dagen innan.

– Hon tvärstannade framför en oxer (hinder) med vattenmatta. Vi behövde nog det. Att vakna till och inse att nu är det VM, kommenterade Baryard-Johnsson.

Baryard-Johnssons runda var en arbetsinsats. När andra drar på sig blåstället så hoppar Baryard-Johnsson i de vita ridbyxorna. Då gör hon vad som krävs av henne. Ser till att Actrice vill hoppa över vatten.

– Det är inte vår starkaste dag i dag. Ingen är så snabb i en tidshoppning. Men nu blir det bara bättre och bättre.

Rolf-Göran Bengtsson fick ett nedslag med Ninja La Silla.

– Ninja hoppade mycket bra. Men på sista sträckan mot mål skyggade han lite för läktaren. Vi hamnade ur spåret mot sista dubbelhindret, sade han.

Spåra ur för Bengtsson är att förlora riktningen för någon tiondels sekund.

– Men jag ville inte fega ur heller och rida säkert till sista hindret. Det hade kostat tid.

Bengtsson var snabbast av svenskarna. Långsammast var Peder Fredricson på Arctic Aurora Borealis som även hade två nedslag.

Den 10 oktober avgörs VM-finalen. Samma dag går kontraktet mellan Lundbäck och Madicks ägare ut. Förhoppningsvis får det långdragna bråket sitt slut den 21 oktober då dom faller.

TT

Publicerad: