TT-Sport

Zlatan: Returen är öppen

TT-SPORT

Milano. Än en gång fick Zlatan Ibrahimovic kliva av planen mållös i en kvartsfinal i Champions league. Inter fick bara 0-0 hemma mot Manchester United och det ska Milanolaget vara glada för.

– Returen är helt öppen, sade han.

Zlatan Ibrahimovic jobbade hårt hela matchen men hade svårt att komma till några bra lägen. Han hade en nick efter drygt 80 minuter som kunde ha blivit något men i övrigt var det en tung kväll på San Siro för den svenske landslagsanfallaren.

Fortfarande har Zlatan sitt tunna Champions league-facit med blott 13 mål på 62 matcher.

– Jag tycker själv att det gick bra. Det var en svår match men jag njöt av att vara ute på planen. Vi kände lite på dom i första, det var lite nervöst, men det släppte i andra halvlek, tyckte Zlatan.

Cesar räddade Inter

Inter hade inte mycket att sätta emot i första halvlek mot ett United som satte högsta fart från början. Och det var framför allt Cristiano Ronaldo som skapade målchanser. Portugisen hade två bra nickar i öppet läge men Inters målvakt Julio Cesar räddade snyggt. Ronaldo fick även chansen att skjuta fem frisparkar i bra lägen men kom inte närmare än en stolpträff.

Inter var tillbakapressat och det blev många, långa, men oftast meningslösa uppspel mot Ibrahimovic eller Adriano på topp. De få gånger Interanfallarna fick bollen under kontroll så saknades understödet från mittfältet. De varken orkade eller vågade flytta upp för att hjälpa till i offensiven.

United däremot vågade - och vann mittfältet mycket tack vare löpstarke Park Ji-Sung.

20 i rad utan förlust

I den andra halvleken jämnade Inter ut spelet. Ibrahimovic gavs inte mycket till yta utan det var Adriano som hade hemmalagets bästa möjlighet. Men skottet blev misslyckat och bollen gick strax över mål.

– Vi vågade attackera i andra halvlek och vi flyttade upp fler gubbar i anfallet, sade Ibrahimovic.

I returen om två veckor kommer United att få tillbaka avstängde mittbacken Nemania Vilic samt ytterligare någon försvarare. Dessutom har man spelat 20 matcher i Champions league i rad utan förlust. Ett facit som ger självförtroende.

– Det blir en stor match på Old Trafford, men returen är helt öppen. Gör vi mål där så har de ännu mer press på sig, avslutade "Ibra".

TT-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport