Tre poäng av Daniel Sedin

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Stockholm. Ett giftigt powerplay blev avgörande när Vancouver besegrade Washington med 4-3 i NHL-ishockeyn natten till onsdagen. Daniel Sedin avgjorde matchen.

Vancouver toppar Pacific Division efter bortasegern i Washington. Det som blev avgörande i den täta matchen var gästernas spel i numerärt överläge - som resulterade i tre mål.

Det första betydde 2-1 till Vancouver i mitten av den andra perioden. Daniel Sedin gjorde målet och assisterades av tvillingbrorsan Henrik Sedin och Radim Vrbata. Två minuter senare drygade Vrbata ut ledningen, med Daniel Sedin som passningsläggare, i samma spelform.

Washington kom tillbaka in i matchen genom mål av John Carlson och Brooks Laich, men det blev gästerna och tvillingarna Sedin som fick sista ordet. Och det avgörande målet kom förstås i powerplay.

Mitt i slutakten hittade Henrik fram till Daniel, som tryckte upp ett distinkt slagskott i det bortre krysset. Båda bröderna Sedin har nu gjort sex mål och 18 målgivande passningar den här säsongen.

Den svenske rookien Victor Rask avgjorde för sitt Carolina mot Nashville. 21-åringen från Leksand gjorde 2-0 i början av den tredje perioden. Matchen slutade 2-1.

Målvakten Jhonas Enroth fortsätter att spela bra för Buffalo. I 2-1-segern mot Tampa Bay gjorde han 26 räddningar.

TT

Publicerad: