TT-Sport

Växjö bäst i toppmötet

TT-SPORT

Hockey. Vilket lag blir tvåa i SHL:s grundserie?

Kampen tätnar med sju omgångar kvar.

Efter att Växjö vunnit mot Frölunda med 3-0 skiljer bara en poäng mellan lagen.

Växjö avslutade 2014 med att inte ta poäng i någon av de tre sista hemmamatcherna. Sedan har laget radat upp segrar.

Enda poängtappet på åtta hemmamatcher har kommit mot Örebro (förlust efter förlängning). I övrigt har laget bland annat följande vinster: 4-2 mot Linköping, 3-1 mot Skellefteå, 6-0 mot HV71 - och så 3-0 mot Frölunda.

De tidigare drabbningarna mellan de två guldkandidaterna har slutat med uddamålsvinst för något av lagen, men så blev inte säsongens femte möte.

Frölunda, som tog tio av tolv poäng förra veckan, hade ett par fina lägen i powerplay i första perioden. Men kort därefter gjorde i stället Växjö mål.

Liam Reddox nätade för 21:a gången under 2014/2015 och det är SHL-rekord för en Växjöspelare under en säsong. Det tidigare rekordet hade Ryan Lasch (20 mål), nu i Frölunda.

Efter målet tog Växjö över fullständigt.

Och dominansen fortsatte i mittperioden. Roger Rönnberg i Frölundas bås valde därför att ta timeout efter drygt sex minuter.

Tre minuter senare stod det 2-0 till Växjö. Robert Rosén snappade upp en felpass och spelade vidare till Nick Johnson, som avslutade distinkt.

I slutet av perioden kom också hemmalagets tredje mål. Den gången var det Rosén själv som var målskytt efter en målvaktsretur från Lars Johansson. Och det var för övrigt hemmacenterns sjunde mål på sju matcher.

Frölunda, med sex spelare på frånvarolistan, hade mer tid i anfallszonen i tredje perioden, men många vassa målchanser skapades inte. Cristopher Nihlstorp höll därmed nollan för andra matchen i rad.

Växjö har nu åtta segrar på nio matcher (hemma och borta) och totalt 84 poäng, en färre än Frölunda.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport