TT-Sport

Hirscher i topp trots sågningen

TT-SPORT

Alpint. Marcel Hirscher sågade sina egna medaljchanser inför kombinationen. Sedan tog han VM-guldet.

Trots en stor miss i slalomen tog österrikaren igen över tre sekunder på Kjetil Jansrud, som fick nöja sig med silver.

Egentligen är han ju slalom- och storslalomspecialist. På de båda störtloppsträningarna var Marcel Hirscher också över fyra sekunder efter de bästa fartåkarna.

Men när det väl var dags för tävlingen plockade österrikaren fram en betydligt snabbare sida av sig själv i VM-backen i Beaver Creek. Hirscher var plötsligt bara drygt tre sekunder efter norrmannen Kjetil Jansrud, som var snabbast i störtloppet. Och det är ett avstånd som Hirscher kanske inte hade sågat lika mycket.

Österrikaren startade först i slalomdelen och satte ett åk som ingen kunde matcha, trots att han höll på att köra ut i början.

Norrmannen Kjetil Jansrud, som fick en medalj till slut efter missarna i super-G och störtloppet, var till slut 19 hundradelar efter. Bronset gick till amerikanen Ted Ligety, 30 hundradelar bakom.

I skuggan av tjecken Ondrej Banks otäcka krasch i störtloppsdelen tog Hirscher därmed sitt andra VM-guld i karriären, efter slalomsegern på hemmaplan i Schladming 2013. Och då har han ändå både storslalom och slalom kvar under VM.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport