TT-Sport

Ingves inledde och avslutade på V75

TT-SPORT

Trav. En och en halv timme innan första V75-loppet landade Peter Ingves på Arlanda efter en skidsemester i Österrike. Snabb färd till Solvalla för att sedan vinna första och sista avdelningen.

Ingves segerhästar var Västerboonthenews och Bolt Boko.

Vinsten med Västerboonthethenews var väntad. Sjuåringen vann försöket i överlägsen stil för två veckor sedan på Jägersro. Han spelades till stor favorit i V75-1, men det var nära att det gått åt pipan redan efter 50 meter.

– Det var nära galopp kort efter start och det hade ju sett snyggt ut, sade Ingves och log.

– Men hästen klarade upp det och höll sig i trav. Sedan fick vi överta ledningen och då kändes det lugnt. Han vann lätt. Vi har ju sagt att Västerboonthenews är en häst för Gulddivisionen och nu är han där. Jag tror han kommer att klara sig fint där.

Vinnaroddset var endast 1,54.

Större skräll med Bolt Boko

Desto större skräll var vinsten med Bolt Boko i "V75 Champions" - ett lopp för de segerrikaste kuskarna på V75 under 2014. Oddset hela 33,13 efter ett perfekt jobb i sulkyn av Peter Ingves.

– Här svor jag efter hundra meter sedan jag missat starten och hamnat utvändigt ledaren. Tränaren (Erik Lindegren) ville dessutom att jag skulle köra på innerspår och var glad för en prisplacering. Men så fick vi draghjälp i andraspår och jag kunde vänta med attacken till 300 meter kvar. Helt plötsligt var det fritt fram och Bolt Boko vann rätt så enkelt, sade Halmstadskusken.

För kusken Ingves var det en stor prestigeseger när han besegrade den svenska eliten.

För tränaren Lindegren var det en stor seger eftersom förstapriset var hela 200 000 kronor.

Senast Gävletränaren körde in så mycket pengar i ett enda lopp var i Sweden Cup förra året. När stallets stjärna Francois du Gull var tvåa bakom Mosaique Face.

– Den här segern var väldigt, väldigt skön. Men också väldigt överraskande. Bolt Boko har hög kapacitet men så fort han varit med i större lopp har det strulat. Nu körde Peter ett mycket bra lopp och hans form smittade av sig på hästen, sade Lindegren.

Tillman tvåa

Jennifer Tillman var tvåa i "V75 Champions" bakom Pericle Bi. Senast en kvinna kvalade in bland de segerrikaste V75-kuskarna var Helen Johansson 1995.

Förutom Bolt Boko radade favoriterna upp sig på V75. Det blev därför ingen utdelning för 5 rätt och pengarna från den potten flyttas vidare till nästa V75-omgång, som körs på lördag på Kalmartravet. Då kan en ensam vinnare bli runt 48 miljoner kronor rikare.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport