Dålig rygg - bra känsla

TT-SPORT

Alpint. André Myhrer vill bygga på insatsen i premiären.

Han har inget val. Ryggproblemen har reducerat träningsmöjligheterna inför storslalomen i Val d'Isère.

I Sölden nosade André Myhrer på en pallplats långt in i andra åket men en miss i utgången av branten förstörde chanserna och det blev en elfteplats.

Prestationen var överraskande bra i en backe som aldrig varit Myhrers favorit och det är därifrån 33-åringen tar sats inför söndagens tävling.

Och det finns egentligen inget alternativ.

"Under kontroll"

Dels har Myhrer ägnat mycket kraft åt specialgrenen slalom - han körde ur i premiären i Levi efter att ha inlett snabbast av alla - och dels fortsätter ryggproblemen att spöka.

Han har helt enkelt inte kunnat nöta storslalomsvängar.

– Ska jag vara helt ärlig har det inte blivit så många åk. Jag har medvetet tagit det lugnt och jobbat tajt med våra fysios (sjukgymnaster). Vi har fått det under kontroll men träningen har blivit lidande, säger Myhrer.

Orolig är han dock inte. Myhrer har haft två bra somrar och kunnat träna styrka som han velat men innan dess plågades han från och till av den dåliga ryggen.

Han är van att hantera bekymren.

– Jag känner mig trygg och känslan är bra. Och jag har ju en del rutin, säger han.

"Där jag vill vara"

Matts Olsson gjorde comeback efter korsbandsskada i Sölden där han blev 15:e man. Han är hoppfull inför utmaningen i Val d'Isère.

– Det har gått bra på slutet. Jag är där jag vill vara, i bra form. Jag har inga problem med knäet och är förväntansfull inför tävlingen, säger han.

Trots den inte helt optimala uppladdningen tror svenskarna på bra resultat på söndag. Ja, de vill till och med köra om segern.

– Hirscher (Marcel, Österrike, som var tvåa i Sölden) och Pinturault (Alexis, Frankrike, som vann premiärtävlingen) är väl inga högoddsare men jag hoppas ge dem en match, säger André Myhrer.

TT