Solberg opereras för nyckelbensbrott

Publicerad:

Rallycross. Söndagen blev en dag att fira för Johan Kristoffersson som vann VM-titeln i rallycross.

Men det gick sämre för Petter Solberg. Kristofferssons norske stallkamrat måste opereras efter att ha brutit nyckelbenet vid kraschen i Riga.

Solberg fick stanna på sjukhuset över natten och på måndagseftermiddagen kom beskedet att han måste opereras.

– Nyckelbenet är helt av och måste opereras. Vi jobbar med att få hem Petter till Sverige med sjuktransport. Operationen ska utföras i Sverige, men när vet vi inte, säger Per-Espen Løchen i Solbergs team.

Solberg hade svåra smärtor efter kraschen och under en grundlig undersökning på måndagen upptäcktes också två revbensbrott.

– Det snackas om revben nio och tio på sidan, det vill säga ganska lågt ned. Det förorsakade de starka ryggsmärtorna som Petter fick omedelbart efter smällen. De som har brutit revben vet att det gör fruktansvärt ont, säger Løchen.

Solberg var inblandad i en krasch i första kurvan i semifinalen av VM-deltävlingen och fick föras till sjukhus i ambulans direkt från banan. Norrmannen blev själv världsmästare i rallycross 2014 och 2015 och söndagens resultat innebär att han och Kristoffersson säkrat konstruktörsmästerskapet för 2017.

TT-NTB

Publicerad: