Putin redo att försvara dopningsanklagade ryssar

TT-SPORT

(TT-AFP). Vladimir Putin är redo att försvara dopningsanklagade ryska idrottare i domstol. Samtidigt säger presidenten att Ryssland ska samarbeta med internationella antidopningsorganisationen Wada och IOK.

– Hur ska vi bygga upp relationerna med Wada och IOK? Förhoppningsvis på ett konstruktivt sätt, sade Putin på en presskonferens.

– Vi kommer att jobba lugnt tillsammans med dem och åtgärda våra problem. Men vi kommer givetvis också att jobba för att försvara våra idrottares intressen, även i civila domstolar.

Putin upprepade också sin teori om att utredningen av den misstänkt statsunderstödda dopningen i Ryssland är politiskt motiverad med tanke på det ryska presidentvalet i mars nästa år.

– Det är uppenbart att skandalen har blåsts upp med tanke på Rysslands inrikespolitiska kalender. Vad de än säger är jag övertygad. Jag vet bara att det är så, sade Putin.

Internationella olympiska kommittén har stängt av Ryssland från OS i Sydkorea i februari. Men ryska idrottare kan få tävla under neutral flagg.