Ängelholm går i konkurs

TT-SPORT

Fotboll. Ekonomin gick inte att rädda: Ängelholms FF går i konkurs, skriver SVT.

– Jag har precis ringt spelarrådet och meddelat att vi inte kommer att betala ut lönerna för november och december, säger styrelseledamoten Mikael Modig.

Den gångna säsongen kom laget sist i superettan och stod därför inför en tuff resa med både nedflyttning och ett väntat ekonomiskt stålbad - för en redan sargad förening.

Klarade sommaren

Flera gånger under säsongen stod klubben på ruinens brant och i juli meddelade klubbens ordförande Sten-Inge Fredin att konkursansökan var på väg in till tingsrätten. Men i sista stunden meddelade företrädare för föreningen att hotet avvärjts i sista stund tack vare en uppgörelse med en sponsor.

Ängelholm behövde nu få in tre miljoner kronor, på grund av en likviditetsbrist och skuld, men har misslyckats. Och nu är beslutet definitivt: en konkursansökan lämnas in.

På torsdagsmorgonen levde hoppet fortfarande om att kunna rädda klubben undan ännu ett konkurshot. Styrelsen trodde att man lyckats skrapa ihop tre miljoner kronor, varav en miljon från Ängelholms kommun, men enligt Mikael Modig drog kommunen tillbaka sitt löfte.

Kommunen förnekar

Något som emellertid förnekas av kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander.

– Vi träffade styrelsen för ÄFF i går (onsdag). I dag (torsdag) samlade jag alla kommunalråden och vi diskuterade vad vi skulle göra. Men vi beslöt att inte vika från det besked vi gett till klubben hela tiden: att vi inte kan gå in och stötta en elitklubb med kontanter för att täcka skulder. Däremot är vi beredda att ta ansvar för ungdomsverksamheten med planer, lokaler och liknande, sade Nyander till SVT.

TT