Målglädje för Leksands kapten

TT-SPORT

Ishockey. Leksand tog tre viktiga poäng i bottenstriden när Färjestad besegrades med 2-1.

Gladast i Leksand: Matchvinnaren och lagkaptenen Jesper Ollas, som haft en mycket jobbig höst och nu gjorde säsongens andra mål som avgjorde matchen.

– Jag är skitglad! Både för min egen skull, men främst för laget, sade en tårögd Jesper Ollas efter matchen.

Jesper Ollas var en av Leksands få nyförvärv av klass inför den här säsongen. Han blev lagkapten och tanken var att han, med sin rutin, skulle bära laget. Det jobbet har han fått göra i omklädningsrummet för på isen har han haft det tungt.

Ollas gjorde mål i premiärmatchen mot Djurgården, men sedan har det varit måltorka fram tills han gjorde 2-1 som avgjorde matchen mot Färjestad.

Dessutom är det många Leksandsfans som också saknat hans spelmässiga kvaliteter.

Nu berättar Jesper Ollas om hösten.

– Det är första gången som jag har varit lagkapten och jag har känt ett stort ansvar att lyfta laget och de övriga killarna. Det är ett arbete som kanske har gått ut över mitt eget spel. Men det viktigaste för mig har hela tiden varit att laget ska utvecklas och det har vi gjort, säger Jesper Ollas som också berättar om sin nya position.

– Detta är också första gången som jag spelat center och har också fått defensiva uppgifter. Det kan också ha påverkat mitt målskytte. Men nu är vi på gång, säger han.

Imponerande vändning

Det stämmer. Leksands vändning mot Färjestad imponerade. Efter två mållösa perioder, med få målchanser, tog Färjestad ledningen i början av tredje perioden genom Johan Ryno, som förövrigt spelade i Leksand för två år sedan.

Då tände Leksand och tog helt över spelet. Dalalaget visade klass och effektivitet som publiken i en fullsatt hemmaarena att jubla. Kvitteringen kom genom Johan Olofsson, som kom till Leksand från Färjestad i slutet av förra säsongen. Och när klockan visade 13.20 gjorde Jesper Ollas segermålet som blev riktigt känslosamt.

Dessa känslor fortsatte sedan i omklädningsrummet när övriga laget hyllade sin kapten och Jesper Ollas svarade:

– Det är fantastiskt att få leda det här laget.

Lyfter i serien

Leksand, som varit så utdömt, är nu på gång. Laget lämnade nu sista platsen och jagat laget ovanför kvalstrecket.

– Vår utveckling går helt enligt plan. Tackvare det tålamod som fansen visat oss under hösten har vi utvecklats till ett bra lag som kan klara en plats bland de tolv bästa. Allt går enligt plan, säger Jesper Ollas.

För Färjestad handlar det om att också börja vinna bortamatcher. Laget varvar nu riktigt bra spel på hemmais med sämre insatser på bortaplan. Det håller inte om de ska hänga på i toppstriden.

TT