Världsstjärnor kommer till Göteborg

Publicerad 2017-02-15

Ridsport. Isabell Werth och Steve Guerdat är två av de hetaste stjärnryttarna som rider i Göteborg.

Showen i Scandinavium lockar på nytt till sig starka startfält.

Anmälningstiden till världscuptävlingarna i dressyr och hoppning har gått ut och ridsportpubliken lär bli belåten. Åtskilliga toppnamn har aviserat sin ankomst till Göteborg 21-26 februari.

På hoppsidan sticker Guerdat, 34, ut. Schweizaren har vunnit världscupen två år i rad och i dressyren ställer världsettan Werth upp. Tyskan skänkte stjärnglans åt hästshowen i Friends i november när hon vann Top Stars med Don Johnson.

Nu tävlar hon med Emilio.

Sylvass konkurrens

I hoppningen är deltävlingen den 13:e och sista i världscupen. De 18 främsta ekipagen totalt når finalen i Omaha, USA, i slutet av mars.

– Det gör att konkurrensen blir sylvass. Dels för att de som ligger i toppen vill bevaka sina positioner, dels för att de som ligger på gränsen till final kommer att satsa allt för att ta sig vidare. Bland de 20 bästa i världscupen kan mycket hända, det öppnar för spänning och överraskningar i resultatlistan, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen till Göteborgs-Posten.

Bland de mest meriterade av de anmälda 45 hoppryttarna till de internationella klasserna finns, förutom Steve Guerdat, tyskarna Christian Ahlmann och Marcus Ehning, britten Scott Brash samt fransmännen Simon Delestre och Kevin Staut, den senare toppar rankningen i Europa inför avgörandet i Göteborg.

Bengtsson kommer

Fransmannen Roger Yves Bost, som tog individuellt guld i EM i Danmark 2013 och nederländaren Maikel van der Vleuten är två andra starka namn.

Henrik Von Eckermann på Mary Lou är vinterns främsta svenska ekipage i världscupen och så gott som klart för finalen. Douglas Lindelöw har en marginell chans att få göra resan.

Rolf-Göran Bengtsson kommer också till start och gör sin sista tävling i Sverige med Casall, trotjänaren som pensioneras i maj.

TT