Brynäs stoppade Frölundas rekordjakt

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Ishockey. Frölunda jagade åttonde raka segern och tangerat rekord för den bästa säsongsstarten genom tiderna. Då spräckte SHL:s poängkung sviten med ett sent segermål hemma i Gavlerinken, 3-1.

– Frölunda är ett bra lag, men vi äter upp dem ju längre matchen går. Det är ett bevis på att vi är väldigt bra tränade, säger Anton Rödin.

Det stod oväntat målsnåla 1-1 och var bara 2.08 kvar till full tid när Brynäskaptenen knäckte den där rekordsviten med ett mål som taget ur en film.

Ryan Lasch, inför matchen tvåa i SHL:s poängliga, hade precis blivit överlistad av Bernhard Starkbaum nere vid Brynäskassen.

Spelet vände och när Greg Scott förde pucken runt Frölundamålet hoppade Anton Rödin in från båset för sitt byte.

Rödin skrek på Scott som passade till Rödin som kom som skjuten ur en kanon och skickade in segerprojektilen längs isen.

– Jag var rädd att han inte hörde mig först, för han vände sig om, men sedan såg han mig och gav mig en bra pass. Jag ville verkligen ha pucken, det är skönt att den gick in också.

Inga tankar

TT: Vad hann du tänka?

– Inget. Ibland är det bättre att inte tänka alls, säger Rödin med ett skratt.

Att han själv gjort sin bästa säsongsstart i seniorkarriären med sex mål och sex assist viftar han bort.

Äran för Brynäs fina start - en topplacering och med poäng i sju av åtta spelade matcher - ger han till tränaren Thomas "Bulan" Berglunds totalhockey.

– Han lär ut väldigt bra hur vi ska spela. Inget lämnas åt slumpen. När man är där ute vet alla var de ska vara i alla situationer. Vi har väldigt hårda träningar, det är nästan jobbigare att träna än att spela match så det gör att det⦠jag ska väl inte säga enkelt att spela match, men det hjälper en på traven. Det är full gas hela tiden, säger Rödin.

"Knepigt läge"

Ett par dörrar bort klurade Frölundas Ryan Lasch på den där chansen precis före Rödins segermål (som sedan följdes upp av Greg Scotts 3-1 i tom kasse):

– Det var ett knepigt läge. Jag hade pucken på backhand och kom lite för nära så målvakten täckte allt. Då fanns bara ett val, försöka trycka in pucken och det gick inte.

TT: Ni kom hit med 33 gjorda mål totalt och stängs ner till ett enda av Brynäs?

– Precis. Men vi fick inte till några långa anfall på dem som vi brukar ha. Vi saknade energi och då blev det bara en chans här och där. Det är inte så vi ska spela. Brynäs är defensivt skickliga och vi skapade inte den där andra och tredje chansen som vi brukar göra. Då blev det för svårt.

TT

Publicerad: