Solskjærs försäljningskrav: "Det måste ske nu"

Tim Dahlbacka/TT

Publicerad 2023-05-13

Ole Gunnar Solskjær kräver en omgående försäljning av Manchester United. Arkivbild.

Tidigare Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjær tar bladet från munnen och kräver att ägarfamiljen Glazer slutför försäljningen av klubben.

– Det måste ske nu, säger norrmannen.

Sedan den tidigare storspelaren sparkades från jobbet som Unitedtränare i november 2021 har det varit tyst.

I en intervju med The Athletic öppnar nu Solskjær upp sig om tränarsejouren som tog slut efter en förkrossande 0–5-förlust mot ärkerivalen Liverpool.

– Vi hade nått en punkt där jag tänkte att vi skulle utmana dem på deras villkor. Kanske var det mitt misstag, säger norrmannen.

Manchester United sägs närma sig slutfasen i en långdragen försäljning av klubben. Solskjær vill se det klart förr snarare än senare.

– Det behöver ske nu. Old Trafford (arenan, reds anm) har försummats. Träningsplanen har försummats. Vi måste komma ikapp de andra lagen.

Brittiska affärsmannen sir Jim Ratcliffe sägs vara favorit till att förvärva klubben från Glazerfamiljen. Men Solskjær är inte helt övertygad.

– Jag är inte säker på att han kan köpa hela klubben. Jag tror han bara vill ha 51 procent. Det är tufft.

Norrmannen har även en del att säga om dagens spelare.

– När jag spelade hade vi ett omklädningsrum fullt av vinnare. När vi förlorade blev det en del duster. Skulle det hända nu skulle killarna springa till sin pappa, sin mamma eller sina agenter... snöflingor.