Två Stockholmsderbyn nästa helg

Av: TT

Publicerad:
Olivia Schough och hennes Djurgården blir det allsvenska inslaget i försäsongsserien Stockholm Challenge. Arkivbild.
Foto: Thomas Johansson / TT
Olivia Schough och hennes Djurgården blir det allsvenska inslaget i försäsongsserien Stockholm Challenge. Arkivbild.

En glad nyhet för den som saknar Stockholmsfotbollen: nästa vecka startar en försäsongsserie på damsidan med Djurgården, AIK, Hammarby och Brommapojkarna.

Matcherna direktsänds av Aftonbladet.

Serien får namnet Stockholm Challenge och startar nästa helg, 18–19 april. Elitettanlagen Hammarby och AIK möts på Hammarby IP på lördagen och allsvenska Djurgården tar emot BP (elitettan) på Stockholms Stadion dagen därpå.

"Nu har spelare och ledare någonting att se fram emot och träna för", säger Djurgårdens sportchef Jean Balawo i ett pressmeddelande.

Coronapandemin har skjutit fram seriestarterna för damallsvenskan och elitettan och tankarna på en försäsongsserie presenterades redan för två veckor sedan. Då fanns ytterligare två allsvenska lag med i planen, IK Uppsala och Eskilstuna. Nu blir det i stället en renodlad Stockholmsserie, då myndigheterna har skärpt sina rekommendationer kring resor inom landet.

"Det känns väldigt bra att vi kommer i gång med träningsmatcher nu efter att vi levt i en väldigt oviss tid med myndigheternas olika besked", säger Hammarbys sportchef Johan Lager.

"Och dessutom får klubbarnas supportrar äntligen se fotboll igen, det tror vi kommer glädja många supportrar där ute. Att det blir idel derbyn gör ju det hela ännu roligare."

Lagen kommer att mötas i dubbelmöten mellan den 18 april och den 24 maj. Matcherna spelas utan publik – regeringen förbjuder i dagsläget sammankomster på mer än 50 personer – men ska sändas på Aftonbladet, som också har rättigheterna till damallsvenskan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN