Brasiliens historiska start – sju raka segrar

Av:  TT-AFP-Reuters

Brasiliens Everton Ribeiro, till vänster, firar sitt segermål mot Chile tillsammans med lagkamraten Alex Sandro.
Brasiliens Everton Ribeiro, till vänster, firar sitt segermål mot Chile tillsammans med lagkamraten Alex Sandro.

Brasilien tog sin sjunde raka seger i VM-kvalet. Om Argentina får bestämma blir det inte en åttonde.

Till helgen möts de sydamerikanska fotbollsjättarna i en repris på sommarens Copa América-final.

För första gången i historien har Brasilien vunnit alla sina sju första matcher i ett VM-kval. Efter 1–0 borta mot Chile – Everton Ribeiro blev matchhjälte i den 64:e minuten – stormar laget mot VM i Qatar 2022.

Segern var extra imponerande då laget saknade nio Premier League-spelare, vars engelska klubbar vägrat släppa i väg dem på grund av karantänsregler.

– Sju segrar i rad är historiskt. Nu hoppas vi kunna utöka det till åtta, sade matchvinnaren Everton Ribeiro.

Inte om Argentina får något att säga till om. Den nyblivna Copa América-mästaren bortabesegrade Venezuela med 3–1 och behåller andraplatsen i tabellen. Upp till gruppettan är det dock hela sex poäng och därför blir nästa match, Brasilien borta på söndag, extra viktig.

Argentinarna har också en matchsvit – 21 raka utan förlust – att luta sig mot. De vet dessutom precis hur det känns att slå Brasilien i Brasilien, efter Copa América-finalen på Maracanã i juli.

– Det blir en stor och viktig match efter finalen vi spelade. Nu måste vi bara vila och sedan gå in i matchen på samma sätt som vi gjorde i Copa América, säger Lautaro Martínez, som gjorde ett av Argentinas mål mot Venezuela.

De fyra främsta i det sydamerikanska kvalet går direkt till VM. Ecuador, som slog Paraguay med 2–0, är just nu trea, tre poäng bakom Argentina. Uruguay (1–1 mot Peru) är fyra, ytterligare tre poäng bakom.

Publisert: