Tungt för Ståhl – trea i Rom: "Frustrerande"

Göran Sundberg/TT

Publicerad 2022-06-09

Daniel Ståhl nådde drygt 65 meter i Diamond League-galan i Rom och slutade trea.

Mästarformen vill inte infinna sig för OS-guldmedaljören Daniel Ståhl.

Diskusprofilen fick nöja sig med en tredjeplats i Diamond League-galan i Rom – nästan fem meter efter segrande världsettan Kristjan Ceh.

– Det är frustrerande, säger Ståhl till C More.

Daniel Ståhl nådde som längst 65,87 – 3,5 meter under sitt årsbästa och nästan sex meter kortare än sitt personbästa.

– Jag känner att jag har mycket muskler, men jag kan inte hantera tekniken, säger Ståhl till C More.

Ståhl tog sin tredje pallplats i Diamond League i år, men saknar ännu en seger.

Den svenske stjärnans hopp är att det finns tid att slipa på formen. Det är två mästerskap i sommar och till VM i amerikanska Eugene återstår drygt en månad (det avgörs 15-24 juli). EM i München går en månad senare.

– Jag behöver tävla mig i form, jag har tränat hela vintern, åtta månader, det är bara att kämpa på. Solen går upp i morgon, säger Ståhl.

”Inget att förlora”

Kristjan Ceh har dominerat i säsongsupptakten och har världsårsbästa på 71,27. I Rom nådde 23-åringen 70,72 och var nästan fem meter före Ståhl.

– Det är bara kul att han slänger långt. Jag har inget att förlora. Jag har vunnit i princip allt, det är bara EM kvar. Det är bara att köra, säger Ståhl.

Lukas Weissheidinger, Österrike, slutade tvåa med 68,30.

Inte heller OS-silvermedaljören Simon Pettersson har hittat formen. Han hade bara ett godkänt kast och stannade på sjunde plats med 63,73.

Sagnia sexa

Diskustävlingen omgärdades av säkerhetsbrister. Buren var alldeles för låg och Simon Pettersson hivade i ett av sina kast diskusen ut på löparbanan – men just då hade inga löpgrenar tagit sin början.

– Det var läskigt, tur att det inte var någon där, säger Pettersson till C More.

Tävlingen fick också pausas en stund sedan amerikanen Sam Mattis kastat sönder den metallanordning som bar upp skyddsnätet.

Inte heller längdhopparen Khaddi Sagnia fick till det. Hon vann i slutet av maj på VM-arenan i Eugene med nya personliga rekordet 6,95, men hade problem med tekniken i Rom och slutade först på sjätte plats med 6,66.

Maryna Bech-Romantjuk, Ukraina, vann på 6,85.