Jobb och enorma pengar står på spel

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. 90 minuter Champions league-fotboll.

90 minuter som kan avgöra framtiden.

Ingen tränare lever just nu under så stark press som André Villas-Boas i Chelsea.

Chelsea måste slå (oavgjort räcker inte) Valencia hemma på Stamford Bridge i kväll för att bli en av de 16 klubbar som spelar åttondelsfinal i februari. Annars är det goodbye till utslagningsfasen i Champions league, för första gången på åtta år.

– En leva-eller-dö-situation, har portugisen sagt.

Ägaren Roman Abramovitj har hållit en rätt låg profil medan det stormat kring klubben den senaste månaden.

Hur det ska tolkas är oklart.

Den unge portugisen Villas-Boas, handplockad från Porto i somras och mot sin vilja men tack vare - eller på grund av - sina framgångar, sitt ursprung och diverse andra likheter etiketterad "Den nye Mourinho", är ryssens man.

Men hur länge till?

Trots alla vunna titlar, god sportslig avkastning på de miljarder oligarken plöjt ned i klubben, har Abramovitj ännu inte fått fingra på den buckla han så hett eftertraktar. Risken är att han får genomleva en vinter och vår i Europa league snarare än i Champions league.

Hur tar han det? Och hur påverkar det André Villas-Boas framtid?

Efter en serie svaga resultat fick Villas-Boas se en vändning till det bättre i lördags. 3-0-segern borta mot Newcastle var kanske ett eller annat mål för stor sett till matchens gång, men var precis vad han och Chelsea behövde.

– Att hitta den inre styrkan och tron igen efter de senaste resultaten var nyckeln till framgång, sade han på S:t James's Park.

TT

Publicerad: