TT-Sport

Danmark slog ut Polen

TT-SPORT

Målila. Lag-VM-finalen i speedway på lördag körs utan de tre senaste årens mästare, Polen. Polackerna klarade inte kvalet i Målilla på torsdagskvällen. Danmark vann och kör final i Målilla med Sverige, Ryssland och Australien.

Kvalet i Målilla började illa för Polen när Tomasz Gollob lade sig lite enkelt i första heatet och blev utesluten. Visserligen fick Gollob upp farten efterhand och var bäst i sitt lag. Han fixade på egen hand lite spänning i tävlingen men hade för dålig hjälp av sina lagkamrater.

Missa VM-finalen är en stor missräkning för Polen som vunnit lag-VM de tre senaste åren, fem gånger de sju senaste åren.

Danmark inledde tävlingen strålande, danskarna vann sex av de sju första heaten och hade greppet hela vägen, vann till slut med fyra poängs marginal före Polen. Nicki Pedersen, Niels Kristian Iversen och Michael Jepsen Jensen imponerade samtliga i det danska laget.

– Jag trodde att Danmark skulle vinna, sade svenske förbundskaptenen Bosse Wirebrand. Som jag ser det kommer finalen på lördag att bli en riktigt tuff och öppen tävling. Visst har vi chansen att vinna men då gäller det verkligen att alla i laget presterar på topp. Våra motståndare kommer att åka fort.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport