Lidström gick av isen - fotskadad

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Nicklas Lidström gick av isen tidigt i den andra perioden efter en fotskada när hans Detroit förlorade borta mot ett fysiskt spelande Nashville med 2-3 i NHL-ishockeyn.

– Jag fick en puck på foten, säger Nicklas Lidström om sin skada till Aftonbladet på nätet.

– Foten är ganska svullen. Men vi har röntgat och inget verkar vara brutet.

"Lidas" fick ett hårt skott på vänstra foten i slutet av första perioden. Efter periodpausen försökte han spela vidare men kunde inte riktigt stödja sig på foten.

Det är oklart om Nicklas Lidström kommer att spela mot Colorado natten mot söndagen, säger han till Aftonbladet.

Matchen Nashville-Detroit var den första mellan lagen sedan Detroit slog ut Nashville ur förra säsongens Stanley cup-slutspel. Efter två perioder låg Detroit under med 1-3 mot hemmalaget som endast gjort 22 mål på sina 13 senaste matcher.

I den tredje perioden såg Detroit ut att vara på väg in i matchen när Mikael Samuelsson reducerade till 2-3, assisterad av Henrik Zetterberg. Med en och en halv minut kvar tog Detroit, som under hela matchen hade svårt att komma till i powerplay, ut målvakten Ty Conklin, men misslyckades även denna gång med att göra mål i numerärt överläge.

Eric Staal svarade för ett hattrick när Carolina bortaslog Atlanta med 5-4. Staal avgjorde matchen när han på egen hand på dryga minuten gjorde två mål i mitten av slutperioden. Men bortalagets matchhjälte var inte ensam om att göra ett hattrick i matchen - även hemmalagets center Bryan Little gjorde för fösta gången tre mål i en NHL-match. Johan Hedberg stod i Atlantas mål och räddade 34 skott.

Nicklas Bäckström noterades för en assist och Alexander Ovetjkin avgjorde matchen när Washington vann hemma mot Buffalo med 3-2.

TT

Publicerad: