TT-Sport

"Krislaget" Modo Hockey kan visst.

TT-SPORT

Örnsköldsvik. Om det var en tillfällig topp återstår att se, men hemma mot Skellefteå AIK på tisdagen visade Ö-vikslaget glöd och vann med 6-2 (2-0, 2-0, 2-2)

Det var aldrig något snack om saken i Swedbank Arena. Modo tog tag i taktpinnen från start och körde fullkomligt i från Skellefteå i första perioden. Att det "bara" stod 2-0 efter 20 minuter - båda Modomålen vackert inprickade av fjolårets poängkung Per-Åge Skröder - får betraktas som ett smärre under.

Den stora skillnaden för Modos del, jämfört med de dåliga insatserna\~den senaste tiden, var inställningen hos spelarna. Lagets "ryggrad" tog ansvar och betydligt fler klev fram och visade vägen.

Skellefteå vaknade efter en något vilsen inledning till liv och skapade en del vassa chanser i den andra perioden, men det hjälpte föga. Modomålvakten Michal Zajkowski var tät och ett väloljat Modoförsvar höll rent framför eget mål.

Och trots att SAIK kom in i matchen spelmässigt, fick västerbottningarna gå till pausvila med en i praktiken betydelselös period framför sig. När Mattias Timander pangade in psykologiska 4-0 efter 19.58, blev hemmalagets försprång ointagligt.

Den sista perioden blev\~sedermera också en ren formsak.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport