Sverige skruvar upp VM-tempot

TT-SPORT

Innebandy. Sveriges innebandyherrar börjar skruva upp VM-tempot. Kvartsfinalen mot Tyskland blev en expeditionsaffär - 11-0.

– Skönt att det blev så enkelt som vi hade hoppats, säger tremålsskytten Kim Nilsson.

Ännu så länge har Sverige inte behövt visa världsklassen. Men mot Tyskland visade svenskarna att det börjar hetta till i leden.

När de som ska göra målen klev fram - Kim Nilsson och Alexander Galanta Carlström gjorde tre var - och målvakten Johan Rehn höll sin kasse ren blev det den största segern och enda nollan hittills i Riga. Tidernas tionde seger mot Tyskland på tio möten bjöd på klasskillnad.

– Det blev en match helt enligt plan. Jätteskönt, säger Kim Nilsson till TT.

– Vi är otroligt tajta och Tyskland får svårt att försöka föra spelet, de får skicka långbollar och spela lite på chans.

I tisdagens första kvartsfinal utklassade Tjeckien Estland med 8-2. Övriga två kvartsfinaler, Schweiz-Norge och Finland-Danmark, spelas på fredagen. Kim Nilsson vet redan vilket lag Sverige ska sikta in sig på i lördagens semifinal.

– Nu blir det vila i morgon och sedan semi mot Schweiz. Det är nu det riktigt roliga börjar. Det är skönt att veta att formen är där inför det som komma skall.

TT