Dagens namn: Simon, Simone

Tredje gången gillt för Frölunda

Publicerad 2016-12-06

Ishockey. Två raka förluster mot Linköping i SHL - men det blev tredje gången gillt för Frölunda när lagen möttes i Champions Hockey League.

Det regerande mästarlaget vann den första kvartsfinalen med hela 4-0 och tog ett stort steg mot semifinal.

Suveräna SHL-serieledaren Frölunda, som vann både SM-guld och CHL-titeln i fjol, har haft det märkligt svårt mot Linköping i höst och förlorat bägge matcherna i SHL.

Men i den första CHL-kvartsfinalen lossande det ordentligt.

Göteborgslaget satte in segerstöten i den andra perioden då laget gjorde tre mål och gick fram till 3-0-ledning.

Nyckeln till segern var ett starkt powerplay där Frölunda gjorde tre av sina fyra mål.

Johan Sundström visade sin styrka och tog sig in framför mål när han sköt 1-0 i numerärt överläge efter bara 40 sekunder av den andra perioden. Simon Hjalmarsson sköt 2-0 och Victor Olofsson stänkte in trean i powerplay när bara 23 sekunder återstod av mittperioden.

Robin Figren fastställde 4-0 i den sista perioden.

Linköping, som vann över Malmö i måndags och spelade match för andra kvällen i rad, skapade en hel del men Frölundamålvakten Dan Bakala storspelade och tog samtliga 29 skott.

Det är fördel Frölunda inför returen - liksom för Växjö som nådde 0-0 i en tillknäppt tillställning borta mot schweiziska ZSC Lions.

Returerna spelas kommande tisdag den 13 december.