Dagens namn: Simon, Simone

Svenska segrar i innebandycup

Publicerad 2016-10-02

Innebandy. Sverige och Finland är världens två bästa innebandynationer. Det var också svenskt och finländskt i finalerna i Champions Cup - med svenska lag som segrare.

Svenska mästaren på damsidan, Pixbo, besegrade Classic med 6-2. Och det svenska mästarlaget på herrsidan, Storvreta, vann finalen över Classic med 2-1. Robin Nilsberth gjorde segermålet i början av tredje perioden, i numerärt överläge.

Matchhjälte blev dock Uppsala-lagets målvakt Viktor Klintsten som radade upp räddningar.

"Jag kände att det var stängt i dag. Det var stängt", säger han i ett pressmeddelande.

Det var tredje gången som Storvreta vann Champions Cup.

Precis som i herrfinalen sattes det svenska damlagets 2-1-mål i första minuten i tredje perioden, genom Pixbos Stephanie Boberg på straff.

"Det målet var viktigt för oss", säger hon.

Därefter gjorde Pixbo ytterligare tre mål innan Classic reducerade.

"Det är alltid trevligt att vinna guld. Men nu är vi världens bästa klubblag och det är såklart jättekul", säger Boberg.