TT-Sport

Lindström sköt bort sig i Oslo

TT-SPORT

Skidskytte. Fredrik Lindström inledde världscupdistansen starkt, men sköt bort sig från toppstriden.

I stället blev Peppe Femling bäste svensk på 21:a plats.

I helgen blev Fredrik Lindström, efter en tids vila på grund av sjukdom, tia i Nove Mestos jaktstart. Då träffade skidskytten alla 20 skotten för blott andra gången under sin karriär. När världscupsdistansen avgjordes i Oslo under torsdagen inledde svensken starkt, men blev till slut 23:e. Lindström missade inte ett skott på de två första skjutningarna, och hakade därmed på toppen då han dessutom visade upp fin fart under skidorna.

Sedan fick han problem. Lindström bommade ett skott i den tredje skjutningen, och ett i fjärde, vilket blev förödande i den hårda konkurrensen. 25-åringen hängde därefter inte med toppåkarna - Martin Fourcade, Sergej Semenov, Jakov Fak och Jevgenij Garanitjev - och sjönk ner till en 23:e plats i resultatlistan. Skyttet under tävlingen var så starkt att en bom raserade alla tankar på pallplats. Bäste svensk blev i stället Peppe Femling (21:a) som överraskade stort genom att skjuta fullt. Därmed belönades han med sina första världscupspoäng i karriären.

Segrare blev Martin Fourcade, som inte missade ett enda skott. Den åkstarke fransmannen drygar därmed ut ledningen i den totala världscupen. Jevgenji Garantitjev, Ryssland, körde in på en andra plats (+14,2) och ukrainaren Sergej Semenov (+48,8) knep tredjeplatsen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport