TT-Sport

Brynäs vaknade, vände och vann

TT-SPORT

Ishockey. Under strecket före matchen, över strecket efter. Säsongens femte drabbning mellan Brynäs och Leksand blev både den svettigaste och skönaste (4-2) för Gävlelaget.

Men det började segt för Brynäs som såg spänt och skärrat ut och dessutom hamnade i rejäl brygga direkt när Leksand tryckte på och en glödhet Mattias Ritola forcerade in 1-0 redan efter 2.46 av matchen.

I de första pausintervjuerna pratades det från Brynäshåll om spända nerver och tung anspänning som förklaring till den bleka första perioden.

Det ödesmättade läget verkade dock inte påverka alla lika mycket och när 19-åringen Adam Brodecki fick chansen tolv minuter in i andra tog han den med besked.

Och fick lite hjälp av ett par Leksandsspelare ska sägas.

Tomi Sallinen vann sin tekning bakåt, en lagkamrat försökte kicka pucken vidare till nästa Leksing men skickade i stället pucken till Adam Brodecki som sköt i bortre stolpen där pucken studsade via baksidan av Oscar Alsenfelts arm och in.

Ett bortdömt mål och dryga sex minuter senare var det dags för Pathrik Westerholm att kliva fram.

23-åringen - som gör sin första SHL-säsong - har haft en rätt tuff höst och vinter men hade i den här matchen raketbränsle i skridskorna och var tillsammans med tvillingbrorsan Ponthus och Daniel Mannberg ett ständigt orosmoment för Leksand.

I slutet av andra forcerade, stökade och bökade Pathrik Westerholm sig från kanten, in och genom slottet och avslutade med att lyfta upp pucken i nättaket och därmed vända matchen (2-1).

När sedan Brynäs poängkung Bill Sweatt ökade på till 3-1 med ett stenhårt direktskott, styrt via Scotts skridsko orkade inte Leksand resa sig.

Visst låg gästerna på men Brynäs är starka hemma, Leksand är svaga borta och med ett tungt publiktryck i ryggen slet sig hemmalaget förbi ärkerivalen och över kvalstrecket i tabellen där man nu har två blytunga poängs försprång till Dalalaget.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport