TT-Sport

Patriots mirakelvände i Super Bowl

Av: 

TT-Aftonbladet

TT-SPORT

(TT). Jublet visste inga gränser när New England Patriots mirakelvände och besegrade regerande mästarna Seattle Seahawks med 28-24 i Super Bowl.

Inför andra halvlek av NFL-finalen i amerikansk fotboll var det lika: 14-14. Men efter den förlängda halvtidsvilan drog Seahawks ifrån med tio poäng. När fjärde och sista kvarten startade såg Patriots ut som ett slaget lag. Men då skedde något av en mirakelvändning, och det var match igen. Plötsligt var Patriots i ledningen och Seahawks låg fyra poäng efter och var i behov av en touchdown för att hålla matchen vid liv.

Ett lagarbete

Men vändningen kom aldrig, matchen slutade i förtid när Patriots-rookien Malcolm Butler åstadkom en interception efter att ha fått bollen av Seattles Russell Wilson. Därmed var det klart att Butlers lag tog hem sin fjärde Super Bowl-vinst efter segrar också under säsongerna 2001, 2003 och 2004.

Lagets båda superstjärnor Tom Brady och Julian Edelman var, att döma av reaktioner i sociala medier, matchens lirare tillsammans med Seahawks Marshawn Lynch. Men Brady tog, som experter väntat, hem utmärkelsen mest värdefulla spelare, och i tacktalet påminde han om att det låg ett lagarbete bakom segern.

"Episk halvlek"

I och med vinsten är Brady den tredje kvartsbacken i historien som erövrat fyra Super Bowl-vinster, lika många som hans barndomsidoler Joe Montana och Terry Bradshaw. Han är också den spelare som gjort flest touchdowns i sina finaler under karriären

Patriots ägare, mångmiljardären Robert Kraft, utnämnde sitt lag till "världsmästare" och lyfte Vince Lombardi-pokalen mot skyn . Samtidigt kokade Twitter nästan över av kommentarer på temat "den galnaste finalen i Super Bowl-historien" och "en episk andra halvlek".

"Det här är det sjukaste jag varit med om", skriver Eric Lemón, som kallar sig sportnörd på Twitter-hashtaggen #nflse där svenska Super Bowl-entusiaster delade med sig av sina upplevelser.

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport