Snart avgörs Indianernas framtid

Publicerad:

TT-SPORT

Speedway. Speedwayklubben Indianernas kamp för överlevnad går vidare. På tisdagskvällen fattade styrelsen beslut om att lämna in en ansökan om rekonstruktion till tingsrätten, skriver Nerikes Allehanda. Ansökan kommer att lämnas in i veckan, därefter fattar tingsrätten beslut om rekonstruktionen ska beviljas inom 24 timmar.

Föreningens helägda bolag Indianerna Speedway AB, som redovisat skulder på över fyra miljoner kronor, har fått tillräckligt med löften om kapitaltillskott från sponsorer för att kunna gå vidare med en rekonstruktionsansökan.

– Vi vet inte vad fordringsägarna kommer att säga, men vi har bestämt oss för att gå till tingsrätten och försöka få igenom det här nu, säger ordföranden Dan-Åke Moberg till NA.

En rekonstruktion innebär nedskrivning av skulder, och skyddar bolaget från konkurs och utmätning från Kronofogden under tre månader. Om tingsrätten inte beviljar Indianerna rekonstruktion kommer bolaget troligtvis att gå i konkurs. I sådana fall blir klubben av med elitserieplatsen.

TT

Publicerad: