Storseger för Villa i annandagsderbyt

TT-SPORT

Bandy. Villa Lidköping körde över Vänersborg i annandagsderbyt. Inför mer än 5000 åskådare visade Villa att de är i toppen för att stanna. Vänersborg orkade aldrig stå emot den mäktiga hemmaoffensiven när Villa vann med 6-0.

– Vi var riktigt bra i dag och förtjänar verkligen att vinna, säger Villatränaren Johan Sixtensson.

Gästerna Vänersborg kom till grannstaden på andra sidan Vänern med fem raka nederlag mot storebror. De började bra och gjorde det svårt för Villas formstarka anfallare. Men efter Martin Andreassons kanonskott i den 18:e minuten som betydde 1-0 var det upplagt för en hemmaseger.

– Efter vårt första mål så körde vi bara på, säger Johan Sixtensson.

Vänersborgskollegan Ari Holopainen var inte lika glad. Julen kunde ha kunnat få ett bättre slut för den rutinerade bandyprofessorn.

– Vi hade snackat inför matchen om att de skulle ha mycket boll men vi skulle ta det lugnt och hålla våra positioner och vänta på lägen. Men det fungerar inte om vi släpper så många enkla mål, säger Ari Holopainen.

"Ägde matchen"

I den andra halvleken blev Vänersborg överkörda. Med en halvtimme kvar av matchen slog Tim Persson in 4-0, det blev spiken i kistan.

– Det kändes som vi ägde matchen från minut ett till det var slut. Vi hade ett ruskigt bra go i laget och hela gänget spelade fint tillsammans, säger Tim Persson.

Vänersborg vågade aldrig chansa. De fick knappt hålla i bollen och skapade få chanser i den andra halvleken.

– Vi fick dem lite dit vi ville, det brukar inte bli så överlägset i en derbymatch men just i dag så stämde allt för oss.

Het bandymånad

Januari blir en het bandymånad. Innan landslaget reser till Sibirien och Chabarovsk för att försvara sitt VM-guld den 25:e januari ska elitserien spela hela åtta omgångar.

– Det gäller att vi tar hand om våra kroppar nu och fortsätter att träna, äta och vila förnuftigt. Just nu känns det väldigt bra för min del, men man vet aldrig vad som kan hända och börjar man slarva så kan det snabbt bli fel, säger Tim Persson.

TT