Uppgift: Mbappé har skrivit på för Real Madrid

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2024-06-02

Kylian Mbappé kommer allt närmare en flytt till Real Madrid. Arkivbild.

Efter månader av spekulationer ska det vara klart: Kylian Mbappé har skrivit på för nyblivna Champions League-mästaren Real Madrid.

Det uppger den vanligtvis välunderrättade fotbollsjournalisten Fabrizio Romano på X.

Enligt Romano är kontraktet undertecknat och den franske landslagsstjärnan ska presenteras i veckan som kommer.

Mbappé bekräftade för några veckor sedan att han skulle spela ut sitt kontrakt med Paris SG och lämna klubben, ett beslut han tog i vintras.

Redan för några år sedan var Mbappé på väg till Real Madrid men övertalades att skriva ett nytt, högst lukrativt kontrakt med PSG.

Real Madrid tog i på lördagskvällen klubbens 15:e titel i Champions League/Europacupen via 2–0 mot Dortmund på Wembley och säkrade dessutom nyligen den spanska ligatiteln. En bedrift med tanke på att klubben saknar en profilerad avslutare – en så kallad ”nummer 9”.

Offensive mittfältaren Jude Bellingham har på ett strålande sätt fyllt den luckan under sin första, succéartade säsong i klubben efter övergången från Dortmund.

Med Mbappé, en naturlig avslutare av absolut världsklass, i laget ökar Real ytterligare sin offensiva slagstyrka.

Bellingham fick efter finalen i London frågor om Kylian Mbappé.

– Om han kommer skulle det vara fantastiskt att ha en spelare som honom i laget. Det är det enda vi saknat, den typen av spelare, och om han kommer och bidrar tar han oss till en annan nivå, sade engelsmannen som valdes till årets spelare i den spanska ligan.